Home

FUh! berhabuk!!!

Posted by ThiNkTankeRs | 3:04 AM | 5 comments »



hahaha...
fuh lame giler xde mengadap blog ni...
skang ni terlamapu busy la plak ngan keje-keje...maklum la dah nak abis sem.
bnyak keje nak kene buat...psm la, design la...macam2 la..
malam ni ak tergerak plak nak buat post baru...
hahaha..lepas tgk geng-geng ak ramai yang mengupdate blog...
dulu ingat nak buat blog ni nak cr duit lebih la, ape la...macam member ak sorang tu...
tapi skang ak rase nak tulis kat blog ni suka2 je la..malas..

alang-alang ade post baru ni..so ak nak cita skit hobi terbaru ak..
hobi ni dah lama tapi skang dah upgrade skit...
hobi ni adalah berkaraoke!!
dulu lepas makan dengan ex-rumate ak (skang dah grad) ak slalu g karaoke kat giant u-mall je..
hahaha..muat la dalam 3-4 org...
skang ak dah upgrade skit karak kat DIva..
Diva ni tempat karaoke ala-ala bilik la..tp ak suka dia punya tempat...
ade taste la skit...tp mahal skit la...skali karok mau 2-3 jam (dalam 50-60 ringgit la satu bilik tp ikut jenis dan masa, tp tong2 duit jugak bhai!!)

die ade bnyak cawangan ( lebih dari 2 kire bnyk la tu!) tp yang ak dah pegi kat giant extra kat southern city ngan kat masai..
serius puas hati!
tp ade satu cite lawak tu masa geng2 ak g diva masai,
ade la satu brader tp agak nyah la jugak bleh terminat ngan member ak ni...hahahaha
tp brader ni pandai die pakai satu awek ni suh berkenalan ngan member ak ni..
tp apa kan daya taktik brader dapat dikesan..hahahaha
selamat!

ni gambar DIva kat giant southern city tu..best gak siap ade stage untuk live band..



p/s: hahaha....so kepada budak2 4skb bler kite nak g sane? jom! ak tau kowg pn suka karok ni..malu2 plak....


BUAT PEDOMAN BERSAMA

Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu....
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
semula ke dalam air begitu saja....
Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya
ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ..........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU
hendaklah kamu MENJAGA hatinya....
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.....
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu......

Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu....
Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula....
Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....
Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya......
akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu.
Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelazatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.
MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah,
cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar kesempurnaan.
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain
Kamu juga yang akan MENYESAL....